[...] do 140 mg% na czczo. Niewielkie odchylenia od tego mogą się zdarzyć i nie są one szkodliwe. Usunięcie ciał ketonowych z moczu przez zwiększenie spożycia węglowodanów zwykle obniża poziom glukozy we krwi. Wyższy poziom węglowodanów we krwi, to większe bezpieczeństwo organizmu w stanach zagrożenia, oczywiście u optymalnych. U nich węglowodany są [...]
[...] z jemioły, głogu i melisy) - 3 x dziennie 1 małą łyżeczkę z woda między posiłkami. Witamina E: 3 razy dziennie 1 po jedzeniu. BORACELLE (olej z ogórecznika lekarskiego - obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi, działa uspokajająco i wzmacnia system obronny) - 3 X 1 PO JEDZENIU LECYTYNA (1200 mg) - 3 x 1 przed posiłkami. Lecytyna, którą [...]
MRP - tak zwany "zastępczy posiłek". W owym artykule znajdziecie wszystko, co powinniście wiedzieć o suplementach z typu "MRP - meal replacement" W dobie XXI wieku, ludzie są niezmiernie zabiegani. Praca, wyjazdy służbowe, szkoła, spotkania ze znajomymi, te wszystkie czynniki wpływają na nieregularność posiłków. Ale cóż począć kiedy to mamy [...]
MRP - tak zwany "zastępczy posiłek". W owym artykule znajdziecie wszystko, co powinniście wiedzieć o suplementach z typu "MRP - meal replacement" W dobie XXI wieku, ludzie są niezmiernie zabiegani. Praca, wyjazdy służbowe, szkoła, spotkania ze znajomymi, te wszystkie czynniki wpływają na nieregularność posiłków. Ale cóż począć kiedy to mamy [...]
[...] poczekać na to nieco dłużej i dlatego też nie słuchaj porad typu: "ja też byłem chudy i zrobiłem to czy tamto i urosłem"... każdy jest inny ale nikt taki jak Ty dlatego więc słuchaj siebie przede wszystkim a z drugiej strony nie bój się testować różnych innych opcji. Nie rób aerobów! Stymuluje to kortyzol i obniża kinazę mTOR. Pozdrawiam
MRP - tak zwany "zastępczy posiłek". W owym artykule znajdziecie wszystko, co powinniście wiedzieć o suplementach z typu "MRP - meal replacement" W dobie XXI wieku, ludzie są niezmiernie zabiegani. Praca, wyjazdy służbowe, szkoła, spotkania ze znajomymi, te wszystkie czynniki wpływają na nieregularność posiłków. Ale cóż począć kiedy to mamy [...]
[...] Ciekawostka: piję przed posiłkiem około 30 ml naturalnego, niefiltrowanego octu jabłkowego. Wg badań poprawia wrażliwość insulinową i obniża poziom cukru we krwi po posiłku. W smaku jest po prostu kwaśne. Jeżeli chodzi o zapach.. ohydne. Gdybym nie wiedział co to, to bym nie pomyślał, że to w ogóle mogłoby [...]
[...] w nim błonnika. Dlaczego? Bo im więcej go w makaronie, czy chlebie, tym wolniej będziesz je traiwł. A rozłożone w czasie trawienie jest dobre dla Twojego zdrowia, bo: - obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, dzięki czemu zmniejsza ryzyko miażdzycy - stabilizuje stężenie gluozy we wkrwi - oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich - [...]
[...] zapobiegająca zachorowaniu na raka). Niektóre z najnowszych badań sugerują, że sok z granatów spowalnia proces rozwoju pewnych typów raka. Natomiast inne wskazują, że obniża ciśnienie krwi i może działać nawet jak „naturalna viagra". Na liście najzdrowszych pokarmów świata specjalną pozycję powinna zajmować herbata. Drugi najczęściej [...]
[...] w organizmie. Niszczy ważne narządy, ale również zaburza cały metabolizm, powoduje uszkodzenie szpiku, co rzutuje na obraz krwi i innych płynów ustrojowych, gwałtownie obniża odporność organizmu.Dlatego pożywienie powinno zapewnić nie tylko budulec dla zniszczonych tkanek, ale również komplet witamin, mikroelementów i przeciwciał, [...]
[...] PRZEBIEG ODCHUDZANIA Odchudznie, to proces do którego Twój organizm musi sie przystosować. W poczatkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale przede wszystkim wody. Później część wody wraca i przez to spadek wagi staje się wolniejszy. Wiele osób w takim [...]
[...] poprawiają strawność tłuszczu mlekowego obecnego w mlecznych napojach fermentowanych. Podczas fermentacji zawartość laktozy jako składnika energetycznego dla drobnoustrojów obniża się o około 30-50% w zależności od rodzaju stosowanej mikroflory, składu surowca, a także niektórych rozwiązań technologicznych w zakresie normalizacji składu mleka; [...]
[...] PRZEBIEG ODCHUDZANIA Odchudznie, to proces do którego Twój organizm musi sie przystosować. W poczatkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale przede wszystkim wody. Później część wody wraca i przez to spadek wagi staje się wolniejszy. Wiele osób w takim [...]
[...] gdyż rano nasz organizm potrzebuje dużo energii do prawidłowego funkcjonowania. Badania medyczne dowiodły, że niedostarczenie cukrów prostych i węglowodanów znacznie obniża sprawność pracy umysłowej. Co więcej, rezygnacja ze śniadania grozi tym, że w porze lunchu będziemy wygłodzeni, „pochłoniemy" zbyt wiele kalorii i trudno nam będzie [...]
[...] w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. Ryż przecież obniża poziom "złego-LDL" cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo. CHLEB typu KR-IRL (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy [...]
[...] Z WYRZUTEM INSULINY; MA ONA WŁAŚCIWOŚCI HAMUJĄCE APETYT I PRZYCZYNIA SIĘ DO LIPOLIZY. Amylina jest hormonem, który jest wydzielany wraz z insuliną przez trzustkę. Amelina obniża apetyt i stymuluje lipolizę - rozkład tłuszczy do kwasów tłuszczowych. Osoby z cukrzycą typu I nie produkują amyliny, a u osób z cukrzycą typu II to zjawisko jest [...]
[...] ze spadkiem poziomu tkanki tłuszczowej i zachowaniem masy mięśniowej. Bogata w białko i co za tym idzie w leucynę dieta wspomaga formowanie HDL (dobry cholesterol) i obniża poziom trójglicerydów (zły cholesterol), co pomaga mózgowi dostosować się szybciej do niższej kaloryczności diety. Rola warzyw i owoców na diecie L-C Zwiększone [...]
[...] roślina zielna. Jej działanie nadal podlega badaniom, aczkolwiek dowiedziono ze ogranicza chwilowo (15min) apetyt na cukier a także (co ważniejsze) przy dłuższym stosowaniu obniża poziom cukru we krwi i (podawana w pewnym stężeniu) zwiększa sekrecje insuliny i wapnia w komórkach nie wywołując ich rozpadu. MBX Z reklamy wynika ze ten środek ma [...]
[...] i oleje rafinowane, margaryny, kruche ciastka, prażone orzechy i prażone ziarna. Niektórzy zalecają picie czerwonego wina, ale okazuje się, że choć przez pewien czas obniża ono poziom cholesterolu, to podnosi poziom trójglicerydów i z tego powodu podobnie jak palenie papierosów czy zażywanie małych dawek aspiryny nie jest to wskazane. [...]